Υγεία

Γιατί πρέπει να φοράμε ανατομικά παπούτσια;

Το πέλμα μας δέχεται καθημερινά το βάρος του σώματος και σωματική καταπόνηση .

Επιλέγοντας μονίμως ακατάλληλα υποδήματα είναι πιθανόν να επέλθουν παραμορφώσεις στο πόδι, οι οποίες με τη σειρά τους θα οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες συνέπειες στο σώμα γενικότερα, φτάνοντας μέχρι και τον αυχένα. Για τους προαναφερθέντες λόγους επιβάλλεται να επιλέγονται ανατομικά υποδήματα στην καθημερινότητά σας.

Τα ανατομικά παπούτσια προτείνονται από γιατρούς και φαρμακοποιούς. Έχουν σχεδιαστεί για να αγκαλιάζουν το πόδι μας από τα νύχια έως τις φτέρνες σε περίπτωση που είναι κλειστά ή όλο το πέλμα και το επάνω μέρος του ποδιού σε περίπτωση που είναι καλοκαιρινά με τέτοιο τρόπο ώστε:

  • να μην πιέζεται: Ακόμα και αν η ανατομία του ποδιού σας είναι άριστη και δεν πάσχετε από κανένα νόσημα, το πρόβλημα με τα συμβατικά παπούτσια παραμένει. Ο χώρος που αφήνουν στα δάχτυλα των ποδιών είναι πολύ μικρός με αποτέλεσμα να προκαλούνται πόνοι αλλά και πιθανές παραμορφώσεις σε βάθους χρόνου. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί με τα ανατομικά υποδήματα, τα οποία αφήνουν τον απαιτούμενο χώρο στα δάχτυλα για να κινούνται ανεμπόδιστα.
  • να έχει το σωστό πάτημα και να προσφέρει τη σωστή κλίση και τη σωστή θέση σώματος: Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα που έχουν τα ανατομικά παπούτσια είναι ότι στηρίζουν ή πιο σωστά υποστηρίζουν τα πέλματά μας, τα πόδια μας άρα, και όλο το σώμα μας με τον σωστό τρόπο χάρη του κατάλληλου ύψους που έχουν. Τα ανατομικά παπούτσια προσαρμόζουν την καμάρα των ποδιών μας και προσφέρουν στα πέλματα μας την δυνατότητα να εξακολουθήσουν να έχουν τις φυσικές καμπύλες που πρέπει να έχουν για να μην αναπτύξουν ποτέ ορθοπεδικά προβλήματα.
  • Επιπροσθέτως, τα ανατομικά παπούτσια είναι φτιαγμένα από μαλακά και κατάλληλα για την επιδερμίδα των ποδιών μας υλικά έτσι ώστε να μην προκαλούν δερματικά και άλλου είδους προβλήματα στα πόδια μας, όπως για παράδειγμα στις φτέρνες μας.
  • Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα που έχουν σε σχέση με τα υπόλοιπα παπούτσια είναι το βάρος τους. Πρόκειται για πολύ ελαφριά παπούτσια τα οποία δεν κουράζουν τα πόδια μας στο περπάτημα γιατί είναι σαν να μην τα φοράμε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό και πρέπει πάντα τα παπούτσια που επιλέγουμε για να φοράμε στην καθημερινότητά μας να το έχουν. Τα ελαφριά παπούτσια δεν θα μας δημιουργήσουν ποτέ πρόβλημα ούτε στα πέλματα αλλά ούτε και στην μέση μας μιας και τα παπούτσια που φοράμε επηρεάζουν και την μέση μας.
  • Τέλος, προσφέρουν υψηλότερη κινητικότητα με στυλ: Τα ανατομικά παπούτσια προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ευκολία στην κίνηση είτε στεκόμαστε όρθιοι είτε περπατάμε ή αθλούμαστε.

Αφήστε μια απάντηση